LandmarkEen object verplaatsen naar een specifieke locatie

Locatie

Verplaats geografisch

Bewerk > Verplaats

In een bestand met georeferenties kan je een object verplaatsen naar een andere geografische locatie.

Om een object te verplaatsen naar een andere geografische locatie:

Selecteer de objecten die je wilt verplaatsen.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Verplaats geografisch’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Naar absolute locatie

Kies deze optie om de geselecteerde objecten te verplaatsen naar de opgegeven breedte- en lengtegraad.

Breedtegraad / Lengtegraad

Geef hier de breedte- en lengtegraad op waarnaar het object verplaatst moet worden. Gebruik hiervoor decimale graden of de schrijfwijze graden/minuten/seconden (bijvoorbeeld: 39,18,39° 10’ 32” of 39d 10m 32s), eventueel vooraf gegaan door een minteken.

Relatief t.o.v. huidige positie

Kies deze optie om de geselecteerde objecten van hun huidige locatie te verplaatsen naar de opgegeven Azimut en Afstand.

Azimut Afstand

Geef de richting van de verplaatsing aan in graden (0° is de Y-as, 90° is de X-as). Geef de afstand van de verplaatsing aan in de maateenheid van het document.

Georeferenties aan een document toevoegen